15 év – 15 km futóverseny

15 év – 15 km futóverseny

Magyarország 15 éve az Európai Unió tagja. Fuss velünk 15 kilométert – vagy váltóban 7 és felet – a budapesti Európa-napi fesztiválon, május 12-én!

Eredmények itt

A futás után is maradj velünk az Európa-napon, ahol koncertekkel, EU-s információkkal, tombolahúzással, változatos családi és gyerekprogramokkal várunk!

Az Európa-nap programjáról bővebb infó a Facebook-esemény oldalon található.

  • A futás 2019. május 12-én, vasárnap, 10 órakor indul a Szabadság téren kialakított versenyközpontból.
  • A 15 kilométeres táv egyénileg (2 kör) és 2 fős váltóban (2×1 kör) is teljesíthető. Átversenyzés lehetséges: vagyis a váltók első tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékeljük, amennyiben rendelkeznek egyéni nevezéssel is.
  • A távot teljesítők egyedi érmet és befutócsomagot kapnak, továbbá részt vehetnek az eredményhirdetéshez kapcsolódó tombolahúzáson is, ahol 15 értékes nyeremény talál gazdára.
  • Az útvonal mentén Magyarország tizenöt éves EU-tagságára emlékeztető tizenöt óriásplakátot helyezünk el. A plakátok azt mutatják be, milyen sok területen támogatta az Európai Unió Magyarország fejlődését az iskolafelújításoktól a kisvállalkozások hitelhez juttatásán át az egészségügyig.
    Ezeket megtekintheted itt →
  • A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 3000 fő, váltóban 1000 fő (500 csapat).

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is! →

A rajtszámok, pólók és a váltóbotok átvétele:

  • 2019. május 7. és 10. között 11:00-től 19:00-ig az Európa Pontban: 1024 Budapest, Lövőház u. 35.
  • 2019. május 12-én 7:00-től 9:00-ig a Szabadság téren kialakított versenyközpontban

Ezeken az időpontokon kívül a rajtszámok, a pólók és a váltóbotok átvételére nincs mód. Mivel több ezer futóra számítunk, kérünk, ne hagyd az utolsó pillanatra a rajtszám felvételét!

A nevezés lemondására, illetve átadására 2019. május 6. éjfélig van lehetőség itt, a honlapon.

Idén – pont két héttel az EU-s futás után – európai parlamenti választások is lesznek.
Ugye mindenki ott lesz? Bővebb információ itt:

A 15 év – 15 km futóverseny az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők a 15 kilométeres táv teljesítésével 3, a 7,5 kilométeres táv teljesítésével 1 Ötpróba-pontot szereznek.

A futást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Széchenyi 2020 programot felügyelő Innovációs és Technológiai Minisztériummal és a Fővárossal. A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.