14 év – 14 km futóverseny

14 év – 14 km futóverseny

Magyarország 14 éve az Európai Unió tagja. Fuss velünk 14 kilométert – vagy váltóban 7-et – a budapesti Európa-napi fesztiválon, május 13-án!

Eredmények itt

  • A futás 2018. május 13-án, vasárnap, 10 órakor indul a Szabadság téren kialakított versenyközpontból.
  • ÚJDONSÁG! A 14 kilométeres táv egyénileg (2 kör) és 2 fős váltóban (2×1 kör) is teljesíthető. Átversenyzés lehetséges: vagyis a váltók első tagjai a váltás után továbbfuthatnak, és teljesíthetik a második kört is. Az ő eredményüket az egyéni indulók között is értékeljük.
  • A távot teljesítők egyedi érmet és befutócsomagot kapnak, továbbá részt vehetnek az eredményhirdetéshez kapcsolódó tombolahúzáson is, ahol 14 értékes nyeremény talál gazdára.
  • Az útvonal mentén tizennégy, jelentős európai uniós támogatásból felújított magyarországi vár, illetve kastély képét helyezzük el, szimbolizálva az EU jelentős szerepét Magyarország kulturális örökségének megőrzésében. Ennek kiemelt aktualitást ad, hogy 2018-at az Európai Unió a kulturális örökség európai évévé nyilvánította.
  • A résztvevők maximális létszáma egyéni kategóriában 3000 fő, váltóban 1000 fő (500 csapat).

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is! →

A rajtszámok, pólók és a váltóbotok átvétele:

  • 2018. május 8. és 11. között 11:00-től 19:00-ig az Európa Pontban: 1024 Budapest, Lövőház u. 35.
  • 2018. május 13-án 7:00-től 9:00-ig a Szabadság téren kialakított versenyközpontban

Ezeken az időpontokon kívül a rajtszámok, a pólók és a váltóbotok átvételére nincs mód. Mivel több ezer futóra számítunk, kérünk, ne hagyd az utolsó pillanatra a rajtszám felvételét!

A nevezés lemondására, illetve átadására 2018. május 7. éjfélig van lehetőség itt, a honlapon.

A futás után is maradj velünk az Európa-napon, ahol tombolahúzással, koncertekkel, EU-s információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal várunk!

Az Európa-nap programja az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete honlapján található.

A 14 év – 14 km futóverseny az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása is. A résztvevők a 14 kilométeres táv teljesítésével 3, a 7 kilométeres táv teljesítésével 1 Ötpróba-pontot szereznek. A 14 év – 14 km futásra nevezők ingyenes Ötpróba regisztrációt kapnak, ha a nevezési felületen jelzik részvételi szándékukat.

A futást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Széchenyi 2020 programot felügyelő Miniszterelnökséggel és a Fővárossal. A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.